banner
Dom » Novosti » Sadržaj
Kategorija proizvoda

Budući razvoj geosintetike veoma je perspektivan

- Dec 20, 2017 -

Danas se geotehnički materijali već dugi niz godina koriste u brojnim arhitektonskim poljima širom svijeta. Sa geosintetikom, putevi, železnice, kanalizacija, brana i kanali mogu se lakše i po niskoj ceni, posebno za puteve i željeznice, što može efikasno smanjiti troškove održavanja. Generalno, u industrijskom tekstilu, najzvršeniji su geotehnički materijali.

Primena Geogrid-a u oblasti konstrukcije je veoma opsežna, iako možda nismo veoma upoznati sa rešetkom, ali vrsta rešetke ima mnogo, ima rešetka od fiberglasa, čelika-plastični geogrid, plastični geogrid i tako dalje. Iako svi pripadaju rešetku, ali zbog njihovih različitih materijala, njihove karakteristike i funkcije će biti određena razlika.

Geosintetika u razvoju Kine kasnije, oko sredine 60-ih godina, tkani geotekstil koji se koristi u rečnim i propulijskim radovima. Početkom 80. godine netvovanjci su počeli da se testiraju u železničkom inženjerstvu i projektu Vodoprivredne zaštite, a od 1986. godine ukupna proizvodnja geotekstila u Kini je iznosila oko 1 milion kvadratnih metara. U 90-ih, geotextile razvoj aplikacija Faster, 1992 tkana potrošnja geotekstila do više od 90 miliona kvadratnih metara. Teške poplave su se dogodile 1998. godine, količina tkanog materijala prelila je 100 miliona kvadratnih metara godišnje. Potrošnja netkanih geotekstila 1995 dostigla je 65 miliona kvadratnih metara, dok je njegova upotreba bila više od 100 miliona kvadratnih metara godišnje. Prema takvom procesu razvoja, razvoj industrije je veoma potencijalan.