banner
Dom » Znanje » Sadržaj
Kategorija proizvoda

Tehnologija geosintetičkih materijala?

- Dec 20, 2017 -

1. Osnovna tehnička sadržina geosintetika je nova vrsta materijala za geotehničko inženjerstvo, koja je grubo podeljena u četiri kategorije: geotekstil, geomembrana, specijalna geosintetika i kompozitna geosintetika. Specijalni geo-sintetički materijali uključuju geotekstilne matove, geotekstilne mreže, Geogrid, Geogrid, geomembrane torbe i geo-plastične pene. Kompozitne geosintetike se sastoje od gore navedenih materijala.

Geosintetika ima šest funkcija, kao što su filtriranje, odvodnjavanje, izolacija, armiranje, sprečavanje i zaštita od pražnjenja. Trenutno se domaće koristi u građevinarstvu i građevinarstvu u različitim oblastima i uspešno je proučavalo i razvilo kompletan set primenjene tehnologije, što obuhvata:

(1) Primijenjena tehnologija sloja filtera geotekstila.

(2) Primijenjena tehnologija geosintetike ojačanog sloja jastuka.

(3) Geotehnički sintetički materijal ojačan potporni zid, strma strmina i tehnologija priobalnog zidova.

(4) Tehnologija primjene drenaže mekog tela geotekstila.

(5) Primijenjena tehnologija geotextile torbe za punjenje.

(6) Tehnologija primjene vreća za vreću.

(7) Primena plastične drenažne ploče.

(8) Nepropusni zid geomembrane i nepropusna aplikacija.

(9) Meki vodopropusni cijevi i geotehnička sintetička oprema za odvodnjavanje slijepih kanala.

(10) Primena geotekstila na lečenje bolesti podloge i kolovoza.

(11) Geotehnički sintetički materijal trodimenzionalna zaštita neto jastuka jastuka i tako dalje.

(12) geomembranska tehnologija zaptivanja (mekana temeljna armatura, deponija otpada, rezervoar, skladište tečnosti, itd.)

2. Tehnički indeks usklađen je sa trenutnim nacionalnim standardom "geosintetika tehničke specifikacije" GB50290 i srodnim standardnim zahtjevima. Primena geosintetike u svim vrstama inženjeringa ne može rešiti samo tehničke probleme koje je teško riješiti tradicionalnim materijalima i tradicionalnim zanatima, već i dobivaju izuzetne ekonomske koristi, a troškovi projekta mogu se smanjiti za više od 15%.

3. Područje primjene tehnologije primjene Geosynthetics je vrlo široko. Može se primijeniti u svim vrstama građevinskih radova ili građevinarstvu u oblasti geotehničkog inženjerstva.